Reorganisatie traject

DierenZorg Eemland reorganiseert

Soest, 20 februari 2020

Stichting DierenZorg Eemland staat voor een van de meest ingrijpende trajecten in haar bestaan. Zoals bekend staat de opvang van dieren in Nederland onder druk. Vogelopvang Utrecht heeft zijn deuren moeten sluiten en ook het Vogelhospitaal in Naarden is op dit moment dicht. Dat heeft te maken met een combinatie van factoren. Enerzijds weten we steeds meer van dierenwelzijn, wat leidt tot nieuwe regels met betrekking tot gebouwen en verzorging. Dat is goed voor de dieren maar brengt extra kosten met zich mee. Anderzijds, net als bij andere goede doelen, zien we dat giften van donateurs afnemen, en de bijdragen die we krijgen van gemeentes zijn lang niet altijd kostendekkend.

Dat heeft ertoe geleid dat wij de laatste jaren steeds grotere verliezen hebben geleden. Dit tij moeten we nu keren voor dat het te laat is.

Inkomsten verhogen

Vanzelfsprekend gaan we actief in gesprek met gemeenten om te proberen de bijdrages te verhogen en doen we alles om nieuwe donateurs te werven. Ook blijven we zoeken naar andere manieren om onze inkomsten te vergroten.

Kosten verlagen

Dat alleen gaat helaas niet genoeg zijn, we zullen ook onze kosten moeten verlagen. Helaas betekent dit onder andere dat wij afscheid zullen moeten nemen van een aantal betaalde medewerkers. 

Door middel van een betere verdeling van de betaalde en vrijwillige krachten over de diersoorten is een aanzienlijke besparing te behalen. Deze aangepaste verdeling van werkzaamheden bestaat al enige tijd binnen onze Vogelopvang en Konijnen- en Knaagdierenopvang, en heeft bewezen goed te werken. Dankzij onze goede en zeer enthousiaste vrijwilligers kunnen deze twee opvanglocaties ondanks de beperkte middelen hun dieren prima verzorgen. Nu is het tijd om dit ook binnen Dierentehuis ’t Hart toe te passen. 

Voor onze onderdelen Dierenambulance en HondenZorg voor Ouderen zal er weinig veranderen. Deze onderdelen bestaan al sinds jaar en dag volledig uit enthousiaste en kundige vrijwilligers. 

Wat verandert er nog meer?

Door de aanstelling van één algemeen leidingevende om het overzicht en de continuiteit te waarborgen, alsook een (vrijwillige) vrijwilligers-rekruiter voor het werven en behouden van vrijwilligers, kunnen wij ervoor zorgen dat we, onder meer door middel van goede begeleiding en opleiding,  geen concessies doen aan de kwaliteit van de zorg voor onze dieren.

Ook gaan we de gebouwen aanpassen aan de eisen van deze tijd. Voor deze verbouwing heeft de stichting geld gespaard, maar er zal ook een beroep gedaan moeten worden op fondsen en sponsoren. 

Natuurlijk hadden we dit alles liever anders gezien,  verandering is altijd moeilijk, maar we hebben er vertrouwen in dat we met deze maatregelen weer klaar zijn voor de toekomst. 

Contact

Voor vragen specifiek over dit onderwerp kunt u zich wenden tot:

Peter van der Heijden

035-601 25 01

© 2018 DierenZorg Eemland

Steun ons

Steun DierenZorg Eemland. Namens de dieren, bedankt!

Kom in contact

Dierenambulance

Telefoon 06 - 538 60 600

7 dagen per week, 24 uur per dag (tussen 22.00 en 8.00 uur alleen voor noodgevallen).

Dierentehuizen

Dierentehuis 't Hart
voor Honden en Katten
Eemweg 2d
3764 DG Soest

Telefoon 035-6013583
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

› Bekijk onze openingstijden


Vogelopvang Soest & Konijnen- en Knaagdierenopvang Eemland
Eemweg 2e
3764 DG Soest
 
Telefoon 035-6032844

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

› Bekijk onze openingstijden

HondenZorg voor Ouderen

Telefoon: 06 - 48916026

Secretariaat

Stichting DierenZorg Eemland
Eemweg 2d
3764 DG Soest

Telefoon: 035 - 601 2501
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag/dinsdag: 9:00 – 12:00u
Woensdag/donderdag: 9:00 – 12:00u / 14:00 – 16:00u
Vrij: GESLOTEN