Woef!

Hoera! Stichting DierenZorg Eemland is op proef een samenwerking aangegaan met de organisaties ‘Refugio’ en ‘Animal in Need’. Beide gerenommeerde organisaties zoeken in Nederland naar lieve baasjes om de honden hier een hernieuwde kans op een mooi leven te geven.

Bekijk alvast onze buitenlandse kanjers op de website van Stichting Dierenasiels & Internet!


Een nieuwe kans

Omdat men in het buitenland anders omgaat met huisdieren zit een nieuwe kans er voor deze honden in dat land nauwelijks in. In Nederland zijn er echter veel mensen die een leuke hond zoeken in aanvulling op hun leven terwijl het aantal beschikbare honden uit onze eigen regio vaak te laag is. Stichting DierenZorg Eemland vindt het een gemiste kans als we de leegstaande kennels niet gebruiken om een kansarme hond de mogelijkheid te geven een nieuwe baas te vinden. We nemen dus bij Dierentehuis ’t Hart alleen honden uit het buitenland op als er voldoende kennels leeg staan. Nederlandse honden houden dus absolute voorrang op hun buitenlandse soortgenoten.

Stichting DierenZorg Eemland besloot zich na ampel overleg aan een aantal goed georganiseerde, buitenlandse opvanglocaties te verbinden. Hiermee steunen we niet alleen deze organisaties bij hun goede werk ter plaatse, maar maken we het ook voor het toekomstige, Nederlandse baasje van de hond een stuk makkelijker. Die hoeft namelijk geen zoektocht op het internet te doen waarbij hij/zij wellicht met een malafide organisatie te maken krijgt.

Kortom, met deze stap voorkomen we een stukje internethandel en de hieruit voortvloeiende broodfok en kofferbakimport. Daarnaast helpen we een dier dat anders een kort en ellendig leven zou hebben.

Deskundige selectie

De honden zijn ter plaatse al geselecteerd op hun gedrag en hierbij sociaal en evenwichtig genoeg bevonden om een goede kans in Nederland te maken. Ze zijn ook al veterinair onderzocht, gechipt en ingeënt voordat ze naar Dierentehuis ’t Hart komen en een gedegen bloedtest sluit zoveel mogelijk overdraagbare ziektes uit Eenmaal in Soest aangekomen gaan de dieren twee weken in quarantaine. Dat wil zeggen dat ze apart worden gehouden van het bestaande bestand van asiel- en pensionhonden.

In deze twee weken worden de dieren nog eens onderzocht door onze eigen dierenarts en krijgen onze medewerkers de kans de honden uitvoerig te observeren en een gedragsprofiel van ze op te maken. Dat laatste is overigens een standaardprocedure die wij altijd uitvoeren bij nieuwe honden. Op basis van dit profiel wordt een geschikt nieuw thuis voor de honden gezocht.


Mensen die geïnteresseerd zijn in zo’n leuke buitenlandse kanjer, kunnen op de website van Stichting Dierenasiels & Internet alvast bekijken welke honden er (binnenkort) beschikbaar zijn.


Meer informatie over Animal in Need vindt u hier: www.animalinneed.com

Voor meer achtergrondinformatie over de Stichting Refugio kunt u hier klikken.

© 2018 DierenZorg Eemland

Steun ons

Steun DierenZorg Eemland. Namens de dieren, bedankt!

Kom in contact

Dierenambulance

Telefoon 06 - 538 60 600

7 dagen per week, 24 uur per dag (tussen 22.00 en 8.00 uur alleen voor noodgevallen).

Dierentehuizen

Dierentehuis 't Hart
voor Honden en Katten
Eemweg 2d
3764 DG Soest

Telefoon 035-6013583
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

› Bekijk onze openingstijden


Vogelopvang Soest & Konijnen- en Knaagdierenopvang Eemland
Eemweg 2e
3764 DG Soest
 
Telefoon 035-6032844

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

› Bekijk onze openingstijden

HondenZorg voor Ouderen

Telefoon: 06 - 48916026

Secretariaat

Stichting DierenZorg Eemland
Eemweg 2d
3764 DG Soest

Telefoon: 035 - 601 2501
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag/dinsdag: 9:00 – 12:00u
Woensdag/donderdag: 9:00 – 12:00u / 14:00 – 16:00u
Vrij: GESLOTEN